VI BEHÖVER DIN HJÄLP

BLI VOLONTÄR

Anmäl dig som volontär här

Vill du bidra till ett mer medmänskligt och hållbart samhälle? Gör en god gärning för en god sak!

Hos oss arbetar män och kvinnor sida vid sida med en stor variation av uppgifter. Här finns pigga pensionärer och yngre förmågor, svenskar och nysvenskar, med alla möjliga livs- och yrkesbakgrunder. Alla är lika mycket värda och alla är lika välkomna, bara man respekterar vår värdegrund.

Här har vi listat ett antal arbetsuppgifter som finns hos Hjärta till Hjärta:

 • Pryltokig

  – Då ska du dyka ner i prylkartongerna och bananlådorna! Någon har sagt att det är som julafton varje dag – så spännande att se vad som ligger i lådorna. Är du duktig på att värdera och prisa varorna är det ett stort plus. Efter sortering är det dags att ställa ut varorna i butik!
 • Teknikproffset

  – Om du bara visste hur många TV-apparater, stereos, kaffebryggare, telefoner, kameror och kringutrustning vi får in. Det gäller att testa så att allt fungerar, sedan putsa upp och prismärka sakerna innan de går till försäljning.
 • Modelejonet

  – Kläder är vår ständiga storsäljare. Det gäller att sortera och välja ut godbitarna! Här är det bra om man har kännedom kring klädmärken. Olika textilier och alla dess tillbehör är också en rik värld.
 • Visual Merchandiser

  – Har du öga för miljöer, tematik, varukombinationer och exponering? Då är du rätt person för olika skyltningar i våra butiker. Kom och ge våra kunder nya intryck!
 • Fotografen

  – Är du den proffsiga (amatör-)fotografen med ett naturligt öga för komposition, fokus, vinklar och vitbalans, eller är du bara riktigt bra på att ta bilder med din mobil? Då kan du fota/filma och lägga upp på sociala medier!
 • Möbelexperten

  – Du vet minsann värdet på en allmogesoffa, eller en fåtölj från Bruno Mattson. Dansk design och IKEA sida vid sida. Helt och rent måste det vara. Vad säljer idag och vad är ett lämpligt pris? Gillar du möbler och har god fysisk förmåga är detta något för dig.
 • Konstkännaren

  – Tavlor i massor, från hötorgskonst till svartvita fotoserier och abstrakta målerier. Hjälp oss att gallra, finna pärlorna och prismärka. Du får gärna inreda våra olika expomiljöer med smakfull eller galen konst.
 • Organisatören

  – Gillar du ordning och reda, har känsla för flöden och systematik? Förbättra flödena från inlämningen till de olika varuavdelningarna. Ingen dag är den andra lik, det är det som är så roligt!
 • Säljaren

  – Älskar du människomöten och kundservice? Då är du som klippt och skuren för butikskassan eller som kundvärd ute på avdelningarna. Växla några ord med kunderna, föreslå ett kompletterande plagg.
 • Dammhataren

  – Gillar du skinande blanka ytor och välstädade golv? Här finns alltid en hylla att damma, ett golv att dammsuga eller våttorka! Du är välkommen att ge våra kunder ett ännu renare och fräschare intryck!
 • Bokmalen

  – Hjälp oss att gallra och plocka ut godbitarna till våra välsorterade bokavdelningar.
 • Den smala experten

  – Kan du smycken, klockor och guld? Är mattor eller leksaker din passion? Är instrument din melodi, eller är du kanske filatelist? Kom till oss så kan vi alldeles säkert möta din expertis.
 • Grovsorteraren

  – Du hugger i det där det behövs, inte så mycket knussel. Tro oss, det finns garanterat en plats och en uppgift för dig. Varmt välkommen!
 • Transportören

  – I något av våra fordon hämtar du skänkta varor eller levererar till kund! Kräver god fysik.
 • Administratören

  – Gillar du service, är utåtriktad och tycker om att svara i telefon? Har du arbetat med administration tidigare? Kanske har du arbetat med enklare uppdatering av hemsidor och sociala medier?
 • Kaffeälskaren

  – Du gillar kaffe och kakor, beredning och servering, människomöten och att hålla ordning i serveringens alla delar. God service och trevlig stämning är din paroll!
 • Medmänniska – mentor

  – Du älskar att se människor växa och utvecklas utifrån sina förutsättningar. Du är trygg i dig själv, lyhörd och empatisk en god medmänniska helt enkelt. Ge några timmar av din tid till människor i behov av extra stöd vid till exempel arbetsprövning

Så går det till när du börjar engagera dig som Volontär hos Hjärta till Hjärta.

En fadder tar emot dig och följer dig sedan under din introduktionstid. Vi börjar med en kort rundvisning för att du ska få en överblick av hela vår verksamhet och vilka arbetsuppgifter som kan förekomma.

Du och din Fadder diskuterar vad du tror kan intressera dig. Därefter följer en introduktionsfas där du får möjlighet att testa olika arbetsuppgifter och träffa andra medarbetare.

Sedan bestämmer du i samråd med din fadder och butikschef vilka områden du främst ska inrikta dig på i framtiden.

Du väljer vilka dagar, hur många timmar du vill arbeta och vilka tider du tycker passar, här finns goda möjligheter till stor flexibilitet.

Vi är mycket tacksamma för din hjälp och ditt engagemang!

Volontärfolder 2021.pdf


Anmäl dig som volontär!

Dina uppgifter behandlas i enligt med GDPR