fbpx

Värdighet här – förändring där!

EU-medborgarna som tigger på gatorna i Sverige har väckt starka reaktioner. I februari anordnar Erikshjälpen, studieförbundet Bilda och Hjärta till Hjärta fyra regionala konferenser för att belysa situationen och problematiken både i Sverige och i deras hemländer. Lördagen 28 februari hålls konferensen i Pingstkyrkan i Jönköping, 09.00-15.00. Konferensen kommer att behandla orsakerna till den desperata migrationen, vad vi kan göra för att lindra den akuta nöden och vad som kan göras för att på längre sikt förändra förhållandena i deras hemländer.

I Jönköping medverkar Dr Vasilie Burtea (tv på bilden) som är professor i sociologi vid universitetet i Bukarest. Vasilie är rom och har kämpat för romernas rättigheter sedan slutet av 1970-talet. Han har en djup kunskap om romernas situation i Rumänien och om de faktorerna som ligger bakom den romska migrationen. Rumänienkännaren Rickard Klerfors (th på bilden) från Hjärta till Hjärta och den förre Rumänienambassadören Mats Åberg kommer också att medverka vid konferensen.

Anmäl dig senast (länken nedan) tisdag 24 februari. Dela och gilla gärna länken och sprid på så sätt informationen vidare till dina vänner och bekanta: http://hjartatillhjarta.se/inbjudan-till-konferensen-vardighet-har-forandring-dar/

Foto: Alin Mechenici

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ge en gåva

Var med och gör skillnad för utsatta medmänniskor i Albanien, Bulgarien, Lettland, Rumänien, Ryssland och Sverige.
90-bankgiro 900-7857
SWISH 900 78 57

Klicka här för att ge