fbpx

Utsatta EU-medborgare – Vi mobiliserar för förändring!

Är du engagerad i en organisation eller församling som jobbar, eller vill jobba, med stöd till utsatta EU-medborgare? Eller finns du inom det offentliga som politiker eller tjänsteman och brottas med hur ni kan arbeta för dessa människors bästa, både med hjärtat och utifrån de lagar och regelverk som finns? Och tror du – som vi! – att den här frågan blir bäst om vi hanterar den tillsammans? I så fall är du välkommen till en handlingskraftig konferens 1-2 oktober i Göteborg.

Det finns fortfarande platser kvar till konferensen och anmälan görs via utsattaeumedborgare.se

Fattigdomen i gatubilden chockar oss. Många människor söker sig till Sverige i hopp om att skapa förutsättning för ett bättre liv. De allra mest utsatta är romer från Bulgarien och Rumänien. Mot bakgrund av denna utsatthet och nöd blir samverkan mellan det offentliga och det civila samhället helt nödvändig.

Hjärta till Hjärta, Göteborgs Räddningsmission, Sensus, Sverige Kristna råd med flera andra organisationer och aktörer välkomnar nu till en konferens där goda exempel kan mötas och inspirera till förändring. Temat är handlingsfokus och förhoppningen är att konferensdagarna ska bidra till en direkt mobilisering av såväl långsiktiga som akuta insatser som på ett värdigt och professionellt sätt kan motverka utsatthet och diskriminering.

Första konferensdagen kommer ha ett internationellt perspektiv och den andra dagen kommer att ha nationellt fokus. Soraya Post, ledamot i Europaparlamentet med mångårigt engagemang för romska frågor, Fred Taikon, bokförlags- och tidningsman som i många år kämpat för att stärka romernas rättigheter, och Tomas Hammarberg, tidigare bland annat Europarådets kommissionär för mänskliga rättigheter, generalsekreterare för Amnesty International samt generalsekreterare för Rädda Barnen i Sverige, är några av de medverkande.

Välkommen till Saronkyrkan i Göteborg 1-2 oktober!

Mer information finns på hemsidan utsattaeumedborgare.se 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ge en gåva

Var med och gör skillnad för utsatta medmänniskor i Albanien, Bulgarien, Lettland, Rumänien, Ryssland och Sverige.
90-bankgiro 900-7857
SWISH 900 78 57

Klicka här för att ge