fbpx

Utbildning 2017 – stöd barn & ungas utbildning

Det finns stora behov av stödundervisning och utbildning i de länder där Hjärta till Hjärta verkar. Det är fantastiskt när vi hör och ser barn som ansluter och klarar av skolan tack vare stödet de får. Men det gör sig inte av sig självt. Det behövs engagerade människor som brinner för att barn och unga ska klara skolan, skaffa sig en utbildning och verktyg för att förändra sin livssituation. Robert är en av de personerna. Han arbetar i ett av de skolprojekt som vi stödjer i Rumänien. Han är föreståndare och organiserar stödundervisningen med både lärare och barn. Men det är inte allt. Han agerar också chaufför, det vill säga att han varje dag åker flera vändor i den besvärliga terrängen för att plocka upp både barn och medarbetare och sedan är det samma visa när dagen är slut. När det är många barn i stödundervisningen så hjälper Robert också till i undervisningen.
– Jag möter barn varje dag och jag ser äldre barn som inte kan läsa, skriva sitt namn, de vet inte när de har födelsedag och så vidare. Bristen på utbildning är ett stort problem, skriver Robert som ser ett sort behov av verksamheten.
Därför syns och hörs det tydligt att det är en stor glädje och motivation när barnen lär sig mer och mer. Vara med när någon lär sig skriva eller när någon annan lär sig att läsa sina första meningar.

Utbildning är en väg ut ur fattigdom. Som exempel: för 590 kr får ett barn i Rumänien läxhjälp och ett mål mat per dag i en månads tid. Tack för Ditt bidrag.
Klicka här för att ge en gåva till Utbildning 2017

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ge en gåva

Var med och gör skillnad för utsatta medmänniskor i Albanien, Bulgarien, Lettland, Rumänien, Ryssland och Sverige.
90-bankgiro 900-7857
SWISH 900 78 57

Klicka här för att ge