fbpx

Tack för att Ni ger barnen en riktig jul!

För tredje året samlar Hjärta till Hjärta in en julgåva som ska gå till julklappar och julfester för utsatta barn i våra projektländer. Här berättar Yan Volkov från Fängelsemissionen i Ryssland och Florin Oprescu från Somebody Cares Rumänien om vad den extra julgåvan betyder för deras arbete.

Yan Volkov:
– Fängelsemissionen i Ryssland har samarbetat med Hjärta till Hjärta i många år. Tack vare samarbetet har vi kunnat fortsätta och utvidga projektet “Christmas Angel Tree” som syftar till att läka trasiga relationer mellan fängslade föräldrar och deras barn. Tanken är att föräldrarna ska kunna återgå till ett normalt familjeliv efter avtjänat straff.

Pengarna som vi har fått från Hjärta till Hjärta har använts till att köpa presenter från föräldrarna till deras barn. Pengarna har även gått till porto till breven som vi förmedlar mellan fångarna och barnen.

5 6

Florin Oprescu:
För oss betyder julgåvan att vi kan ge julglädje till barnen i Pauleasca. Deras fattiga föräldrar har inte möjlighet att köpa något extra till barnen. Vi är tacksamma för att vi kan anordna julfirande tillsammans med barnen och ungdomarna i området och fira Jesu födelse ihop. Förutom att vi bjuder till fest bjuder vi på mat som barnen normalt sett inte har råd att äta. Vi har även bjudit föräldrar med mindre barn på julfest och för dem har festen inneburit ett litet men välkommet avbrott från den vardagliga frustrationen att få pengarna att räcka till. Vi har även kunnat köpa mat och dela ut till de allra fattigaste familjerna i området.

1 3

Både Yan och Florin är mycket tacksamma över samarbetet med Hjärta till Hjärta och vill på förhand rikta ett varmt tack till alla som är med och ger barnen och deras föräldrar en riktig jul.

Klicka här för att ge en gåva till julinsamlingen via Hjärta till Hjärtas betalsida
Du kan även Swisha din gåva till 1231963347 märk gåvan med “Jul 2016”.

Hjälp oss att sprida julkampanjen – “Ge barnen en riktig jul” till så många som möjligt. Du kan göra det genom att dela den här sidan på Facebook, twitter, i din blogg eller genom att skriva ut en affisch som du sätter upp på lämplig plats. På följande sida kan du ladda ned en affisch i PDF-format samt pluggannonser för webb och tryck: http://hjartatillhjarta.se/julkampanjsmaterial/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ge en gåva

Var med och gör skillnad för utsatta medmänniskor i Albanien, Bulgarien, Lettland, Rumänien, Ryssland och Sverige.
90-bankgiro 900-7857
SWISH 900 78 57

Klicka här för att ge