fbpx

Rickard Klerfors från Hjärta till Hjärta i DN-debatt och Aktuellt i SVT2

I lördags hade vår medarbetare Rickard Klerfors som har bott och arbetat i Rumänien i många år och som är väl förtrogen med landet med en debattartikel i DN med rubriken: “Så kan vi bryta romernas tiggeri och utanförskap”. 

I debattartikeln gavs Rickard en möjlighet att berätta om hur många av de tiggarna som kommer hit har det i sina hemländer och att det skulle kunna gå att göra ganska så mycket åt deras situationen i Rumänien om bara vilja fanns. Det finns tyvärr myndigheter i Rumänien som borde ta tag i problematiken men som inte gör det av olika skäl. Rickard har fått mycket reaktioner på sin artikel och han kommer att få spendera mycket tid med att besvara alla mail som har strömmat in från läsare. I nuläget har drygt 3700 personer delat artikeln på sociala medier vilket visar att ämnet som Rickard tar upp engagerar oss. Du kan läsa Rickards artikel i sin helhet här: http://www.dn.se/debatt/sa-kan-vi-bryta-romernas-tiggeri-och-utanforskap/

Rickard var även med i Aktuellt i SVT2 klockan 21 tisdagen den 25/2. Inslaget går att se på SVT Play i en vecka efter sändning. Inslaget om Rumäniens romer börjar efter 7 minuter och Rickard medverkar efter drygt 12 minuter. Du kan ta del av programmet här: http://www.svt.se/aktuellt/se-program/aktuellt-200?autostart=true

Så här kan du vara med och stödja vårt arbete bland romer i Rumänien:

• Du kan bli familjestödjare för romska familjer i Rumänien. Familjestödet är inte individuellt utan mer av karaktären gruppfadderskap, alla pengarna som kommer in går till en gemensam pott och delas ut till dem som bäst behöver pengarna för tillfället.

• Du kan stödja vårt skolprojekt i byn Horezu Poienarilor. Där ges romska barn en möjlighet att lära sig att läsa och skriva. Utbildning är ett av de effektivaste vapnen mot fattigdom och den ger fattiga romska och rumänska barn ett hopp om en något bättre framtid än sina föräldrar.

• Du kan vara med och stödja uppstarten av vårt speciella Team-Roma-projekt som vi räknar med att starta upp efter sommaren. Tanken med projektet är att komma åt och göra något åt rötterna till utanförskap, misär och fattigdom. Vi gör inte skillnad på människor och oavsett om det är romer, rudari eller etniska rumäner som behöver vårt stöd så vill vi ge den till dem efter bästa förmåga.

Ge en gåva

Var med och gör skillnad för utsatta medmänniskor i Albanien, Bulgarien, Lettland, Rumänien, Ryssland och Sverige.
90-bankgiro 900-7857
SWISH 900 78 57

Klicka här för att ge