fbpx

Öppet möte om insatser för utsatta EU-medborgare

Linköpings kommun, Linköpings stadsmission och Hjärta till hjärta bjuder in allmänheten till ett informationsmöte om arbetet för att hjälpa tiggande EU-migranter till en bättre tillvaro.

Tid: Onsdag 11 mars klockan 18.00-20.00
Plats: Ryttargårdskyrkan, Linköping

Hösten 2013 inledde Linköpings kommun, Stadsmissionen och Hjärta till hjärta ett samarbete j kring romernas utsatta situation i Linköping. Samarbetet resulterade i härbärgen under vintern samt matservering och rådgivning. Hösten 2014 genomfördes en resa till Rumänien och i februari i år en nationell konferens som fick stor uppmärksamhet.

FÅ BÄTTRE BILD

Resan till Rumänien förra året arrangerade Linköpings kommun tillsammans med Stadsmissionen och Hjärta till hjärta. Syftet med resan var att få en bättre bild  av romernas situation i sitt hemland, med anledning av den växande EU-migrationen och det ökande antalet tiggande romer på gatorna i Linköping. Representanterna för de olika organisationerna sökte mer kunskap men också nya, viktiga kontakter.

Flera frågor återstår och  därför är allmänheten välkommen till ett uppföljande informationsmöte på samma tema.

FÖLJA UPP

– Resan gav oss en ökad förståelse för vad människorna som söker sig hit lämnar bakom sig. Det är viktigt att följa upp resan, men också hela det arbete som pågår i Linköpings kommun kring EU-migranternas utsatta situation, säger Eva Lindh (S), ordförande i äldrenämnden och en av initiativtagarna till den öppna informationskvällen.

– Den här informationsträffen är för att ge alla Linköpingsbor möjlighet att få svar på frågor. Vi vill ha en konstruktiv dialog för att både hitta konkreta lösningar men också för att skapa en bredare förståelse för EU-migranternas situation, säger kommunalrådet Daniel Andersson (FP).

KVÄLLENS PROGRAM:

18.00 – 18.30 Vad vi var med om under resan, intryck och upplevelser. Personer från Linköpings kommun, stadsmissionen och Hjärta till hjärta berättar.

18.30 – 19.00 Vad har hänt sedan vår resa? Nuläget med EU-medborgare i Linköping

19.00 – 19.10 Presentation av “Linköpingsmodellen för samverkan”.

19.10 – 20.00 Öppen frågestund.

Moderator: Jörgen Ljung, Ordförande, Hjärta till Hjärta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ge en gåva

Var med och gör skillnad för utsatta medmänniskor i Albanien, Bulgarien, Lettland, Rumänien, Ryssland och Sverige.
90-bankgiro 900-7857
SWISH 900 78 57

Klicka här för att ge