fbpx

Låt oss gå tillsammans 2015

Från våra vänner Liana och Ivars Velks som arbetar på vår lettiska samarbetsorganisation Velki Association kommer ett hjärtligt tack till alla som var med och såg till så att det 15:e sommarlägret på Spare i Lettland för föräldrar med funktionsnedsatta barn kunde anordnas.

Så här sa en av mammorna som nyligen var med på ett sommarläger i Spare:
– Jag är glad att jag fick möjligheten att åka på sommarläger och få utbildning vilket har gett mig en större förståelse för min son och hans funktionshinder. Jag har också fått lära känna andra föräldrar i samma situation som mig och förutom att jag har fått vänner för livet har vi lärt oss mycket av varandra.

Temat för årets sommarläger var ”Låt oss gå tillsammans 2015”. 21 barn med funktionsnedsättningar och 20 föräldrar deltog i två olika tiodagars läger. På lägren får föräldrarna utbildning av psykolog, specialpedagoger, kosterapeut med mera, medan speciallärare tar hand om barnen. Tillsammans med sitt barn får de även möjlighet till individuella råd.

Förutom utbildning finns det gott om tid till umgänge och lek. Att kunna sätta sig ned vid ett dukat bord vid frukost, lunch och middag och kunna äta varierad kost med mycket grönsaker och frukt är något som är mycket uppskattat för sommarlägers deltagarna. De flesta av dem har det ganska så knapert och är vana att äta en ganska så ensidig kost. Ivars och Liana har sparat en del av kläderna som vi skänkt till Lettland under året till sommarlägret. Föräldrarna och barnen får ta med så mycket kläder och skor som de behöver både till sig själva och till övriga familjemedlemmar.

Tack vare stödet från de svenska organisationerna Hjärta till Hjärta och Hoppets Stjärna samt stöd från församlingar och enskilda givare har Velki Association kunnat arrangera sommarläger för barn med funktionsnedsättningar och deras föräldrar i 15 års tid.


Stöd arbetet i Lettland:
Klicka här för att ge en gåva till allmänt familjestöd Lettland
Du kan även Swisha din gåva till 123 196 33 47 märk gåvan med “Familjestöd Lettland”

Text: Mikael Good, Hjärta till Hjärta
Foto: Velki Association

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ge en gåva

Var med och gör skillnad för utsatta medmänniskor i Albanien, Bulgarien, Lettland, Rumänien, Ryssland och Sverige.
90-bankgiro 900-7857
SWISH 900 78 57

Klicka här för att ge