fbpx

Kjell reste med Hjärta till Hjärta till Lettland. Ny möjlighet i september!

Med Hjärta till Hjärta i Lettland

Man kan bli glad av att få en kexchoklad! Men glädjen kändes extra stor hos de två killarna i en familj vi besökte under resan till Lettland. Vi behöver inte åka långt bort för att möta bostads- och livsförhållanden som vi inte önskar några barn att växa upp under.

Jag har en tid varit med i Hjärta till Hjärtas styrelse och arbetat som volontär i butiken i Linköping. Min önskan var nu att se vad pengarna och materialet vi skickar går till och om behoven finns. Med Hjärta till Hjärtas Lettlandsansvarige Vivi-Ann Ahlström som reseledare fick vi som var med på resan tillsammans med våra partner i Lettland Ivars och Liana Velks (Velki Association) samt Dana och Bill Schults (Pakapieni) en mycket intressant och motiverande inblick i arbetet. Vi reste runt och besökte bl a:
• Hem för mödrar med nyfödda barn
• Gruppboende för personer med funktionsnedsättningar
• Gymnasieskola där Hjärta till Hjärta stöder ett antal antal elever som saknar egna medel
• Många olika familjer, med i flera fall miserabla förhållanden
• Kriscenter

Vid besöken hos familjer lämnade vi över presentkort till mat, kartonger från de som skickat med till sina familjer, och en del saker vi haft med oss. T ex Birgitta och Inger gladde barnen med sina dockor. Tacksamheten var påtaglig hos mottagarna. Allt familjestöd sker i samarbete med socialtjänsten, där deras resurser inte räcker. Velks leder även ett omfattande arbete med förädrastödsgrupper, som träffas en gång i månaden med en psykolog.

De gymnasieelever vi är med och stöder blir, genom bl a den uppföljning och coaching de får genom Velki Association, bland de med bäst resultat på skolan.
Jag förstår, efter att själv ha sett det att, i ett EU-land på nära håll, behöver framförallt barnen och de med funktionsnedsättningar i de fattiga familjerna vårt stöd. Tacksamheten är stor.
Gör vad du kan genom att bli månadsstödjare eller hjälpa till som volontär i någon av våra butiker.
/Kjell Johansson

Följ med till Lettland
Nästa möjlighet till att resa till Lettland med Hjärta till Hjärta är 15-21/9. Ta chansen att upplev något utöver det vanliga. Anmäl dig till vivi-ann@hearttoheart.se
Se: http://hjartatillhjarta.se/folj-med-pa-vara-resor/se/för mer information

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ge en gåva

Var med och gör skillnad för utsatta medmänniskor i Albanien, Bulgarien, Lettland, Rumänien, Ryssland och Sverige.
90-bankgiro 900-7857
SWISH 900 78 57

Klicka här för att ge