Infrastrukturen är i stora delar sönderbombad. Familjer lever i bostäder utan el, värme och vatten och nu närmar sig vinterkylan som i perioder kan gå långt under -20 grader.

Det är omänskliga förhållanden. Lägg till det trauma som uppstår efter att ha levt i krig i närmare ett år, att kanske ha förlorat en familjemedlem eller att leva i ovisshet om pappa kommer hem levande från fronten. Om man inte själv har upplevt krigets fasor kan man bara föreställa sig hur det är. Vi kan aldrig fullt ut förstå, men vi kan visa medmänsklighet!

Under julen och vintern kommer Hjärta till Hjärta att skänka mat, filtar, pellets/ved och hygienartiklar till cirka 2 500 ukrainska medmänniskor i områden kring Kiev. I våra andra verksamhetsländer hjälper vi familjer som drabbats hårt av inflationen och därmed hamnat i djupare fattigdom.

Ett matpaket med 10 kg pasta och 2,5 kg konserverat kött kostar 250 kr och räcker för en familj i cirka 10 dagar. Vårt mål är att kunna bistå omkring 400 ukrainska familjer i två omgångar under vintern.

För att klara det måste vi samla in 200 000 kr. Om vi överträffar målet kan vi hjälpa ännu fler.

Det är fullt möjligt om du och jag engagerar oss och skänker efter förmåga.

Tillsammans gör vi skillnad!

Skänk din julgåva här
BG 900-7857 eller Swish: 900 78 57. Märk: Julgåva