Jag heter Gunnel och är volontär på Hjärta till Hjärta. Varje tisdag hjälper jag Rosa i Rumänien att läsa och skriva. Det är så jag känner när jag prismärker textilier som skänkts till oss. Min insats ger hopp om en bättre framtid. Det är roligt att vara volontär. Det ger glädje och tillfredsställelse. Nu behöver vi bli fler som hjälper till”

Just nu söker vi villiga händer och fötter till verksamheten på samtliga orter. Arbetsuppgifterna är många och varierande, t ex sortera kläder och andra inkommande gåvor, café, möbelhantering, diska, kassatjänst, administrativa göromål. Listan kan göras lång och vi vet att det finns något som passar just Dig.

Att arbeta som volontär är ett bra sätt att hjälpa behövande människor genom praktiskt arbete. Dels är Du viktig för dem som Du arbetar tillsammans med och dels för alla de människor som får hjälp tack vare Hjärta till Hjärtas biståndsarbete i östra Europa.

Utan volontärer, som Gunnel, skulle det vara omöjligt att göra det vi gör idag. 55% av Hjärta till Hjärtas totala medarbetarantal består av volontärer. Värdet på frivilligarbetet motsvarar en årlig lönekostnad på drygt 6 miljoner kronor.

Gör som Gunnel, ta chansen och se möjligheten att göra världen lite ljusare. Maila en rad eller två om Dig själv till info@hearttoheart.se, ring 013-12 46 11 eller kontakta respektive butik.