fbpx

Jag ställer upp! Gör du?

Med knappen visar Du att Du bryr Dej om och tar ställning för människorna som tigger på våra gator och vill göra en insats för dem i deras hembyar i Rumänien. En gåva i tiggarens mugg är inte tillräcklig för att hjälpa på ett mer långsiktigt och konstruktivt sätt. Därför vill Du ge en större gåva till insatser som leder till möjligheter till utbildning, hälsovård, egenförsörjning och strukturella förändringar, exempelvis äganderätt av marken där man bor.

När Du bär knappen på din jacka utmanar Du andra att göra samma sak. Självklart är det viktigt att vi tar hand om våra medmänniskor på bästa sätt och ser till så att de har mat för dagen och tak över huvudet och lägger en och annan slant eller sedel i deras muggar så att de kan försörja sina barn hemma i Rumänien. Vi är medvetna om att det kommer att ta lång tid att åstadkomma en förändring i migranternas hembyar men tack vare Din och många andras insatser kommer den förändringen att gå lite snabbare.

Knappen kostar 100 kr, men Du får gärna ge mer. Pengarna som Du skänker går till vårt Team Roma-projekt i Pauleascaområdet i Rumänien. Du kan köpa knappar i Hjärta till Hjärta Second Hand Linköping, Kisa, Mjölby och Motala på Claes Ohlsson på Storgatan 13-19 i Linköping och i vår reception på Gottorpsgatan 51. Vi hanterar inte kontanter i samband med betalningen, du sköter den via den medföljande postgirotalongen. Det är viktigt att Du märker betalningen med “Knappen” så att pengarna går dit de ska.

Det går bra att komma in till oss och hämta knappar om du vill sälja dem på din arbetsplats eller till dina vänner, släktingar och bekanta. Du kan även beställa knappar på telefon: 013-12 46 11 eller E-post: info@hearttoheart.se. Förutom att knappen visar att Du bryr dig om dina medmänniskor så är den även en perfekt julknapp till vänner eller släktingar ♥

Hjärnan bakom kampanjen är Christina “Kitte” Ståhl och så här säger hon själv om kampanjen:
– Min idé var att låta göra en knapp som man kan fästa på jackan. Behållningen för knappen ska gå till Hjärta till Hjärtas verksamhet i Rumänien. Jag tror att kampanjen kommer i rätt tid, och att många kan känna att man gör något konkret och konstruktivt för tiggarnas situation; en rejäl insats för långsiktig förändring på plats i tiggarnas hemländer.

EU-migranterna från Rumänien har informerats om kampanjen och märkets innebörd på ett möte på Crossroads i Linköping. Information om kampanjen kommer även att finnas på härbärget i Ryttargårdskyrkan i Linköping. I ett första skede kommer vi att köra kampanjen i Linköping men om intresset från andra städer och regioner är stort expanderar vi gärna kampanjen.

Håll gärna koll på den här sidan som kommer att uppdateras med fler försäljningsställen så snart som de tillkommer. I bildspelet nedan kan du möta några av de människorna som kommer att få ta del av de pengarna som vi samlar in på knappkampanjen. Tack för din insats ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ge en gåva

Var med och gör skillnad för utsatta medmänniskor i Albanien, Bulgarien, Lettland, Rumänien, Ryssland och Sverige.
90-bankgiro 900-7857
SWISH 900 78 57

Klicka här för att ge