fbpx

Inbrottstjuv slog till mot Hjärta till Hjärta

Vid halv två tiden natten mellan onsdag och torsdag utsattes Hjärta till Hjärta i Linköping för ett inbrottsförsök av en man i 40-års åldern. Larmet gick och väktare kunde se mannens förehavanden tack vare den nyinstallerade bevakningskameran, de var snabbt på plats och larmade i sin tur polis som grep mannen. Den gripne mannen gjorde vissa medgivanden och släpptes efter förhör.

Under hösten har vi på Hjärta till Hjärta råkat ut för att tjuvar vid ett flertal tillfällen slangat drivmedel ur vår lastbil samt rivit i och plockat med sig grejer från våra containrar. För att motverka detta har vi varit tvungna att installera larm och en bevakningskamera som övervakar området där Hjärtat till Hjärtas bilar står parkerade och där våra förrådstält och containrar står uppställda. Förutom stölderna i Linköping har även Hjärta till Hjärtas insamlingsboxar i Bråstorpsområdet i Motala utsatts för stöld och vandalisering.

För att täcka upp för de stora kostnaderna som alla åtgärderna mot inbrott samt åverkan på fordon, förrådstält och insamlingsboxar för med sig, måste vi tyvärr ta av överskottet från Hjärta till Hjärtas övriga verksamhet. Pengarna skulle vi hellre förmedlat till utsatta och behövande medmänniskor i våra projektländer. De som stjäl av oss stjäl från fattiga och utsatta människor som vi vill hjälpa.

Text och foto: Mikael Good, Hjärta till Hjärta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ge en gåva

Var med och gör skillnad för utsatta medmänniskor i Albanien, Bulgarien, Lettland, Rumänien, Ryssland och Sverige.
90-bankgiro 900-7857
SWISH 900 78 57

Klicka här för att ge