Hjärta till Hjärta startar Second Handförsäljning på nätet – Premiär 14 november! – Hjärta till Hjärta

Hjärta till Hjärta startar Second Handförsäljning på nätet – Premiär 14 november!

När pandemin slog till i mars pekade alla prognoser på att Hjärta till Hjärta skulle sluta existera vecka 17. Pandemin orsakade en kraftig försäljningsminskning, några veckor med ett tapp på 60 %.
Verksamheten överlevde tack vare statens räddningspaket, privata gåvor, permitteringar och hyresreduceringar. Under sommaren och hösten återhämtade sig försäljningen vecka för vecka. Sedan kom andravågen med nya, skarpa restriktioner.

Nu ger sig Hjärta till Hjärta in i e-handeln, som ett komplement till de fysiska butikerna.  

  • För Hjärta till Hjärta handlar det om överlevnad på både kort och längre sikt och jag har under en längre tid funderat på hur vi kan exponera oss och bedriva försäljning på nätet.
    Vi vet ju alla att nätförsäljningen har ökat både innan men i synnerhet under pandemin, säger Mikael Joumé, direktor för Hjärta till Hjärta. Samtidigt krävs det både kapital och kapacitet att utveckla en egen nätbutik. Genom den nya e-handelsplattformen återvinnmera.se som är anpassad för second handbutiker, föreningar och loppisar, slipper vi alla utvecklings- och annonseringskostnader. Vi betalar bara en rimlig provision på det som säljs.
  • Detta är en fantastisk möjlighet för oss att nå ut till befintliga och nya kunder som är intresserade av Second Hand, men som kanske drar sig för att besöka fysiska butiker i dagsläget, säger Sussie Helmersson, butikschef.

Premiär för näthandeln sker redan på lördag den 14 november, då ett urval av produkter från butikerna i Linköping och i Mjölby återfinns på återvinnmera.se

Principen är att varan ska gå att köpa både på nätet och fysiskt i butik. Det innebär att den som handlar i butik har förtur och att den som handlar på nätet måste invänta bekräftelse på att varan finns kvar. Efter bekräftelse betalar köparen över nätet och hämtar sedan upp varan vid ett särskilt utlämningsställe i anslutningen till butiken.

  • På det sättet slipper man gå in i butiken och även om vi har stora butiksytor med i princip obefintlig trängsel tror jag att många uppskattar den här möjligheten just nu, säger Mattias Lindsmyr, projektledare för Hjärta till Hjärtas e-handel. Att skicka varor med post är både dyrt och svårhanterligt, och därmed inte aktuellt i dagsläget.

Linköping – E-handel

Mjölby – E-handel

För ytterligare information vänligen kontakta:
Mattias Lindsmyr, projektledare
Tel: 070-483 14 17
E-post: mattias@hearttoheart.se 

Sussie Helmersson, butikschef
Tel: 072-061 92 62
E-post: sussie@hearttoheart.se

MÅNADSGIVARE

GE EN GÅVA

Bli månadsgivare


Som månadsgivare gör du verklig skillnad - tillsammans skapar vi hopp och framtidstro med ett särskilt fokus på utsatta barn och familjer i Östeuropa!


BLI MÅNADSGIVARE

Ge en gåva


Din gåva gör skillnad! Tack för att du bidrar till hopp och framtidstro, förändring och utveckling med ett särskilt fokus på utsatta barn och familjer i Östeuropa!


GE EN GÅVA


GE EN HÖGTIDSGÅVA


GE EN MINNESGÅVA