fbpx

Hjärta till Hjärta arbetar i Buzau, Rumänien

Dokumentärserien vi kallas tiggare med Alexandra Pascalidou har rört upp många känslor hos tittarna och det är många som engagerat sig och vill vara med och hjälpa de utsatta EU-medborgarna från Buzau som tigger i Borås.

Den ideella föreningen Choice For Children från Borås och biståndsorganisationen Hjärta till Hjärta har startat upp ett arbete bland utsatta EU-medborgare i Buzau. Tillsammans arbetar vi för att skapa en långtgående förändring i Buzau med omnejd. Vi stödjer ett After School-projekt med läxläsning och skollunch för 30 barn. Vi planerar för att erbjuda stödundervisning till ungdomar så att de ska få grundskolekompetens och en möjlighet att läsa vidare på gymnasium och yrkesskolor.

Vi projekterar även jobbskapande insatser inom olika yrkesområden bland annat produkter av ull för att öka försörjningsmöjligheterna för utsatta EU-medborgare från Buzau. Vi diskuterar ett mer omfattande projekt för bättre bostäder och infrastruktur i de romska bosättningarna tillsammans med kommunen i Buzau. Tillsammans med Vision For All (VFA) har vi varit med och sett till att 650 personer i Buzau fått synundersökning och glasögon till en kostnad av motsvarande 10 kronor.

vision

Här kan du ge en gåva till den idellla föreningen Choice For Childrens och Hjärta till Hjärtas gemensamma insatser i Buzau med omnejd

Här kan du läsa mer om Team Roma-projektet för utsatta EU-medborgare från Bulgarien och Rumänien

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ge en gåva

Var med och gör skillnad för utsatta medmänniskor i Albanien, Bulgarien, Lettland, Rumänien, Ryssland och Sverige.
90-bankgiro 900-7857
SWISH 900 78 57

Klicka här för att ge