fbpx

Hjälp till självhjälp i Rumänien

Idag kom lastbilen från Caransebes i Rumänien till oss i Linköping och nu håller villiga händer på att fylla den med kläder, prylar och andra varor som ska transporteras ned till Caransebes i Rumänien.

lastning

Den rumänska stiftelsen Hjärta till Hjärtas kommersiella bolag Linheart driver Second Handverksamhet i Caransebes. De köper vårt överskott av kläder och prylar mot kostnadstäckningen. De sorterar, fräschar upp och säljer sedan varorna. Överskottet tillfaller i sin helhet den rumänska organisationen. Det bistånd som kommer in till Rumänien säljs givetvis inte, kartongerna och klädsäckarna märks noggrant upp och transporteras sedan ut till de olika projekten som vi stöder runt om i landet.

bistand

Tack vare Second Handaffären har vi kunnat ge några personer i området arbete. Även de rumänska chaufförerna som bemannar lastbilen har fått arbete genom oss. Istället för att passivt ta emot hjälp, har de nu ett arbete och fast lön. På så sätt får de mer att leva av per månad, blir sjukförsäkrade och får en pensionsgrundande inkomst. Men framförallt får de bättre självkänsla och kan känna stoltheten i att klara sig själva.

Vår förhoppning är att rumänska Hjärta till Hjärtas sociala verksamhet (hemtjänst och familjestöd) helt ska kunna försörjas av vinsten från Second Handaffären utan ekonomiskt stöd från Hjärta till Hjärta, Sverige.

Text och foto: Mikael Good, Hjärta till Hjärta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ge en gåva

Var med och gör skillnad för utsatta medmänniskor i Albanien, Bulgarien, Lettland, Rumänien, Ryssland och Sverige.
90-bankgiro 900-7857
SWISH 900 78 57

Klicka här för att ge