fbpx

Hjälp oss att köpa in en handikappanpassad buss till rehab-centret i Albanien

Inom vårt CBR-projekt (lokal rehabilitering) har det öppnats ett rehab-center där personer med funktionsnedsättningar får sjukgymnastik & rehabträning, ett socialt sammanhang, träffa andra i liknande situation etc.

Funktionsnedsättningar är här fortfarande förknippat med skam. Många människor är också väldigt låsta vid sina hem på grund av sitt handikapp eller sin orörlighet, de kan inte ta sig ut. I Albanien och på orten där projektet drivs är gatorna oftast fulla av gropar och miljön är svårframkomlig även för en person som har full funktion. Behovet av sjukgymnastik och rehabträning är väldigt stort. Så är även de sociala behoven, att känna sig som vem som helst och att kunna delta i samhället som alla andra.

För att fler ska kunna få hjälp på centret behöver projektet en buss anpassad för att hämta upp klienter till exempel rullstolsburna personer som annars saknar möjlighet att få hjälp. Till centret behövs också annan utrustning vilket ett eventuellt överskott i insamlingen kommer att användas till.

Klicka här för att ge en gåva till en handikappanpassad buss till CBR-projektet i Albanien

* Bilden är en arkivbild

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ge en gåva

Var med och gör skillnad för utsatta medmänniskor i Albanien, Bulgarien, Lettland, Rumänien, Ryssland och Sverige.
90-bankgiro 900-7857
SWISH 900 78 57

Klicka här för att ge