fbpx

Hari och Meri har öppnat en blomsterhandel

Arbetslösheten bland romer är hög i Bulgarien, för att råda bot på det har Hjärta till Hjärta och vår bulgariska samarbetsorganisation BAM anordnat starta eget kurser och en yrkesutbildning inom hotell och restaurang med förhoppning att skapa fler arbetstillfällen för romer i Bulgarien.

Ett par som har gått en start eget kurs är Hari och Meri. Efter kursen presenterade de en hållbar affärsidé och fick ett microlån för att kunna starta en blomsterhandel. Det var något som de hade drömt om i 10 år men inte haft ekonomi till.
– Vi är så tacksamma för stödet från Hjärta till Hjärta, för att ni trodde på oss!”, sa Hari och Meri till våra medarbetare när de mötte dem i Bulgarien för ett par veckor sedan.

image001-2

Hari och Meri har redan fått bra snurr på affärerna och kan nu försörja sig och familjen genom blomsterhandeln. De har till och med haft möjlighet att anställa någon extra vid behov. När de har betalat tillbaka microlånet kan samma peng satsas på någon annan som får möjlighet att starta upp en verksamheter som de kan försörja sig och sin familj på. Och så fortsätter det till nästa och nästa.

Ta emot deras och vårt tack ♥

image002-1

Klicka här för att ge en gåva till Team Roma-projektet
Klicka här om du vill bli månadsgivare för Team Roma-projektet
Du kan även Swisha din gåva till 123 196 33 47 märk gåvan med “Team Roma”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ge en gåva

Var med och gör skillnad för utsatta medmänniskor i Albanien, Bulgarien, Lettland, Rumänien, Ryssland och Sverige.
90-bankgiro 900-7857
SWISH 900 78 57

Klicka här för att ge