fbpx

Framtid sökes – Slutredovisning från den nationella samordnaren

Regeringens nationella samordnare för utsatta EU-medborgare som vistas tillfälligt i Sverige Martin Valfridsson presenterade sin slutrapport i går. I rapporten som har samma namn som rubriken nämndes bland annat Hjärta till Hjärtas arbete i Bulgarien och Rumänien.

Hjärta till Hjärta vill stryka under att vi inte tycker att det är fel att ge pengar direkt till utsatta EU-medborgare som tigger. Om man vill ge eller inte ge direkt i muggen är upp till var och en. De flesta som tigger på våra gator och torg gör det för att de inte har någon annan försörjning.

Precis som Martin Valfridsson föreslår i sin rapport har Hjärta till Hjärta valt att rikta insatser inom hälsovård, utbildning, självförsörjning och äganderätt till de utsatta EU-medborgarnas hemländer för att vi tror att det är där som de insamlade pengarna gör mest nytta. På så vis får även de mest utsatta i byn eller samhället som inte har någon möjlighet att resa till andra länder del av dem. Genom att arbeta i Rumänien och Bulgarien kan vi även vara med och påverka myndigheter på plats och arbeta för en långsiktig förändring.

Här kan du ladda ned och läsa rapporten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ge en gåva

Var med och gör skillnad för utsatta medmänniskor i Albanien, Bulgarien, Lettland, Rumänien, Ryssland och Sverige.
90-bankgiro 900-7857
SWISH 900 78 57

Klicka här för att ge