fbpx

Engagemang som gör skillnad

Tidigare i år gjorde St:Lars församlings konfirmationsgrupp “Så som i himlen” en resa till Lettland för att besöka några av de projekt som Hjärta till Hjärta stöttar där. Det var den åttonde gången församlingen reste dit med konfirmander. Under hela året har konfirmanderna jobbat med insamling av pengar, kläder, hygienartiklar, kaffe, filtar och annat som togs med för att överlämna på plats till familjer och till olika projekt. De fick svara på några frågor efter sina upplevelser och här nedan finns en del av det sammanställt:

Starkaste minnet från resan?
Det starkaste var att få ta del av alla familjers historier och liv. Känslan av att kunna stötta människor som verkligen lider och att känna att det går att hjälpa genom att besöka och våga mötas. Det ger perspektiv till vardagen hemma i Sverige. Ingen kan hjälpa alla men alla kan hjälpa någon! Alla saker och pengar som vi har samlat in gör verkligen skillnad för en annan människa.

Vad kände och lärde du dig?
Vi kände sorg och ilska över den fattigdom och orättvisa som andra blir utsatta för. Men vi kände också glädje i de möten som vi fick och ett hopp att så länge vi tror på att världen går att förändra är det möjligt!

Hur har den här resan påverkat dig?
Vi har blivit påminda om att vi har det ganska bra jämfört med andra och att med hjälp så kan man förändra en annan människas liv. Det har också gjort att man har fått ett annat perspektiv på hur andra har det och det gör kanske att man inte klagar lika mycket på saker hemma. Det har också fått oss att inse hur lyckligt lottade vi är och vi ser på livet annorlunda nu.

Att jobba som konfirmandgruppen i St Lars församling har gjort i många år är ett sätt att engagera sig och bidra. Det finns andra sätt. Ett annat sätt är att arbeta praktiskt i Hjärta till Hjärtas verksamhet här i Sverige. Att ge tid. Dina händer och fötter behövs. Du behövs.
Vi är så glada och tacksamma för allas engagemang oavsett hur det ser ut. Om du är givare av pengar eller saker, om du är någon form av medarbetare, medlem etc. Utan er alla är inte vårt arbete möjligt <3
Välkommen att maila info@hearttoheart.se om Du är intresserad av att våga bli berörd och engagera Dig i Hjärta till Hjärtas verksamhet och bli ideell arbetare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ge en gåva

Var med och gör skillnad för utsatta medmänniskor i Albanien, Bulgarien, Lettland, Rumänien, Ryssland och Sverige.
90-bankgiro 900-7857
SWISH 900 78 57

Klicka här för att ge