Publicerad den

Din gåva bryter barnens utanförskap

Många barn i Albanien, Bulgarien och Rumänien lever i fattigdom, samtidigt som kraven i skolan är stora. Men hur orkar man koncentrera sig i skolan på dagen och göra läxor på kvällen, om man inte har mat i magen, bor trångt och har föräldrar som inte själva kan läsa eller hjälpa till?

Utbildning är den viktigaste faktorn för att ta sig ur fattigdom och kunna förändra sitt liv. Därför stöttar Hjärta till Hjärta läxhjälpsprojektet After School, som hjälper cirka 500 barn som annars hade riskerat att komma efter och hoppa av skolan. Många av dem är romer. Genom After School får barnen mat och stöd från lärare i mindre grupper.

Och projektet ger goda resultat – för de individuella barnen, men också för samhället i stort! 

Tidigare sattes ofta de romska barnen i egna klasser, på grund av sin etnicitet – och få föräldrar var delaktiga i sina barns skolgång.

Men det har ändrats, då barnen i After School ofta har ännu bättre resultat än sina klasskompisar. Nu vill även föräldrar i majoritetssamhället att deras barn ska vara med i projektet, vilket leder till fördjupad integration och minskad polarisering.

Tack att du bidrar till att bryta barnens utsatthet och fattigdom!

Vill du ha mer information om After School? Läs här!

Du kan bidra ekonomiskt här:

Bankgiro: 900-7857

Swish: 900 7857