fbpx

Dag- och rehabcentret i Albanien invigt

I början av november invigdes Quendra Fara Miresie, dag- och rehabcentret i Albanien. Det är ett led i utvecklingen av det CBR-projekt som Hjärta till Hjärta stöttat i staden under 10 års tid. Fler människor med funktionsnedsättning kan nu få del av hjälpen och det öppnar för fler spännande möjligheter.

Flitens lampa lyser. Det fejas och putsas överallt in i sista sekund. Det ligger förväntan i luften. Också tacksamhet och glädje. Äntligen ska centret invigas. En plats för integration och gemenskap. En plats där människor får vara som de är. En samlingspunkt och mötesplats för stadens invånare. Det var också många som ville vara med vid invigningen. Gården fylldes med borgmästare, representanter från kommunen, familjer som får hjälp i projektet, barn i behov av specialundervisning, representanter från andra organisationer, ortsbor, volontärer, familj etc. – unga och gamla, en fantastisk mix av människor. Alla kom tillsammans för att fira. Det hölls tal, det sjöngs och det dansades. Talen från politiskt håll genomsyrades av uppskattande ord som hur viktig denna plats är för samhället och dess utveckling. Något liknande finns inte. Och hur det statuerar ett gott exempel. Hjärta till Hjärtas volontär Conny Bergqvist, sjukgymnast och projektledare för CBR-projektet uttryckte sin glädje och entusiasm över att äntligen få se den här drömmen bli verklighet: – Jag kan knappt vänta tills vi är klara här och vi får inviga idrottsplanen tillsammans. Jag vill se människor i rullstol, människor med kryckor, människor utan rullstol och människor utan kryckor spela fotboll tillsammans!

Hjärta till Hjärtas direktor Anders Holmefur klippte invigningsbanden tillsammans med stadens borgmästare. Nya utmaningar Förutom rehabilitering inom CBR vill man också utöka med specialundervisning för barn med särskilda behov. Ett stort behov finns då det saknas den typ av undervisning i den allmänna skolan. Detta kommer volontären Margareta Ideskär att utveckla tillsammans med medarbetare på plats. I framtidsplanerna ingår också att starta föräldragrupper för mammor och pappor som har barn med funktionsnedsättningar. På centret erbjuder man också kläder, mat och hjälp till utsatta människor på olika sätt.

Klicka här för att ge en gåva till CBR-projektet i Albanien
Du kan även Swisha din gåva till 123 196 33 47 märk gåvan med “CBR-projektet”

albanien1

Text och foto: Hanna Andersson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ge en gåva

Var med och gör skillnad för utsatta medmänniskor i Albanien, Bulgarien, Lettland, Rumänien, Ryssland och Sverige.
90-bankgiro 900-7857
SWISH 900 78 57

Klicka här för att ge