fbpx

Ge en gåva

Var med och gör skillnad för utsatta medmänniskor i Albanien, Bulgarien, Lettland, Rumänien, Ryssland och Sverige.
90-bankgiro 900-7857
SWISH 900 78 57

Klicka här för att ge

Rumänien Cucova-hjälpen

Button_CUCOVA_350

Rumänien Cucova-hjälpen från Gnosjö och Hjärta till Hjärta samarbetar sedan december 2014. Vi kommer i första hand att försöka sprida Gnosjöandan till människor i Valea Seaca och Cucova i Rumänien och försöka få fart på entreprenörskap och företagande. På så vis vill vi vara med och skapa möjligheter till försörjning på hemmaplan till människor som ger sig av i en desperat migration på jakt efter pengar till sin och sina barns försörjning.

Många romer är skickliga hantverkare men de saknar oftast verktygen och resurserna som behövs. Om man kunde samla deras kunskap och kompetens och ge dem det stöd och de verktyg som de behöver för sin utveckling är vi övertygade om att de på sikt kommer att kunna försörja sig och resa sig själva och sina grannar ur fattigdom och utanförskap. En tredje part i samarbetet, SAM-hjälp från Jönköping, stödjer ett pågående utbildningsprojekt i i kommunen Valea Seaca (som byn Cucova hör till).

Med knappen “Jag ställer upp! Gör du?” visar Du att Du bryr Dig om och tar ställning för våra medmänniskor som tigger på våra gator samtidigt som du vill göra en insats för dem i deras hembyar i Rumänien. En gåva i tiggarens mugg är inte tillräcklig för att hjälpa på ett mer långsiktigt och konstruktivt sätt. Därför vill Du ge en större gåva till insatser som leder till möjligheter till utbildning, hälsovård, egenförsörjning och strukturella förändringar, exempelvis äganderätt av marken där man bor.

Med knappen utmanar Du också andra att göra på liknande sätt. Knappen kostar 100 kr men Du får gärna ge mer. Pengarna som Du ger går till Rumänien Cucova-hjälpen i Gnosjö och Hjärta till Hjärtas arbete i Cucova med omnejd.

Här kan du betala för din knapp

Download (PDF, Unknown)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *