fbpx

Coach i Team Roma: Ivan – en romsk förebild

En arbetsgren inom projekt Team Roma är arbetsskapande insatser. I Bulgarien samarbetar vi med Bulgarian Aid Mission i ett jobbskapandeprojekt för romer. Roma Mediator heter projektet och här kan du läsa om Ivan som berättar om arbetet som jobbcoach i projektet.
“Jag heter Ivan och har romsk bakgrund. Jag har 5 barn, 12 barnbarn och 2 barnbarnsbarn. Jag bor och arbetar i Yambol och är sedan 10 år verksam vid arbetsmarknadskontoret i vår stad. Vi har ett mycket komplicerat uppdrag att inkludera det romska samhället med det bulgariska samhällssystemet. Romerna saknar oftast grundläggande utbildning och man sitter fast i traditioner och tänkesätt. Det är svårt att förändra den romska mentaliteten, trots det känner jag det som min kallelse! För romer är det avgörande att se goda exempel. Jag försöker att med mitt personliga exempel och med mina många egna erfarenheter hjälpa på bästa sätt. Att fungera som jobbcoach innebär specifikt att hjälpa romer att hitta jobb. Romer är mycket öppna när de möter mig eftersom de kan identifiera sig med mig. Under årens lopp har jag fått hjälpa många romer till jobb och jag älskar att se hur deras liv förändras. Tack för Ert stöd till vår organisation och för att Ni gör det möjligt för oss att delta i detta seminarium där vi kan lära oss nya idéer, arbetssätt och samarbeten.
/Ivan – jobbcoach i Roma Mediator, jobbskapandeprojekt för romer i Bulgarien” (Foto: BAM)

Var med och coacha fler till arbete i Bulgarien genom en gåva till Team Roma med en swish-gåva 123 196 93 47 eller kort – följ länken och instruktionerna https://insamling.hearttoheart.se/Cause/b5dc83e3-4bf8-4ae4-8c56-8ad0da247e25
Tack för din gåva!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ge en gåva

Var med och gör skillnad för utsatta medmänniskor i Albanien, Bulgarien, Lettland, Rumänien, Ryssland och Sverige.
90-bankgiro 900-7857
SWISH 900 78 57

Klicka här för att ge