fbpx

Christer Tornberg – en man med hjärtat på rätt ställe

Christer Tornberg har precis gått i pension från sin tjänst som pastor med socialt ansvar i Pingstkyrkan i Jönköping. Men det innebär inte att han lägger sig på sofflocket. Christer har ett stort hjärta som klappar för utsatta EU-medborgare och förutom att han fortsätter sitt arbete som samordnare för Kyrkhjälpen i Jönköping kommer han också att arbeta som koordinator för Hjärta till Hjärta.

Christer har varit föreståndare i flera pingstförsamlingar i Västergötland och Bohuslän och avslutade med en tjänst som pastor med socialt ansvar i Pingstkyrkan i Jönköping. Under sina 36 år som pastor har Christer mött många trasiga, sargade och utsatta människor. Christers måtto i sitt arbete som pastor har byggt på Franciskus av Assisi uppmaning: ”Predika alltid evangelium, och om nödvändigt, använd ord”. För Christer är det viktigt att församlingen har både ett socialt och ett andligt ansvar.

Christer är ett aktat namn inom Pingströrelsen i Sverige. Uppdragen har varit många och han är en av fem församlingskonsulter inom rörelsen som ger råd, uppmuntrar, medlar och förmanar i olika konfliktsituationer som kan uppstå. Under sin tid som pastor i Jönköping engagerade sig Christer i den ekumeniska gruppen Kyrkhjälpen som bildades i samband med den nynazistiska demonstrationen i Jönköping 1 maj 2014. Efter den gemensamma gudstjänsten mot främlingsfientlighet som hölls i Sofiakyrkan bestämde sig Kyrkhjälpen för att börja arbeta med de utsatta EU-medborgarna från framförallt Rumänien som hade kommit till Jönköping och Huskvarna för att försörja sig på ströjobb eller genom att tigga.

Tack vare sin kunskap och erfarenhet utsågs Christer till samordnade i Kyrkhjälpens arbete för utsatta EU-medborgare. Christer kände en stark kallelse till att fortsätta att arbeta med utsatta EU-medborgare i Jönköping efter sin pensionering.
– Jag fick en förfrågan från min gamle vän Jörgen Ljung (Hjärta till Hjärtas ordförande) om att jobba som koordinator mot kommuner och frivilligorganisationer samt informera om projekt Team Roma. Jag tackade ja till erbjudandet och det blev ytterligare en bekräftelse på att Gud ville använda mig i arbetet för romerna och att Han inte ville att jag skulle gå i pension, säger Christer och skrattar glatt.

Text och foto: Mikael Good, Hjärta till Hjärta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ge en gåva

Var med och gör skillnad för utsatta medmänniskor i Albanien, Bulgarien, Lettland, Rumänien, Ryssland och Sverige.
90-bankgiro 900-7857
SWISH 900 78 57

Klicka här för att ge