fbpx

Catalin Vlad tog juryn med storm

Redan som 15-åring drömde Catalin Vlad om att vara med i en talangtävling på TV. Nästan 15 års senare gick hans dröm i uppfyllelse när han steg i på scenen i Talang Rumänien (Romanii au talent) med sin gitarr och framförde stycket Carmina Burana (O Fortuna) av Carl Orff.

1997 kom en ensam och övergiven 11-årig kille som hette Catalin Vlad till barnhemmet Casa Blanca som Hjärta till Hjärta drev i Bukarest. På barnhemmet hittade han en sliten gitarr som han började spela på. Personalen på barnhemmet upptäckte att Catalin hade talang utöver det vanliga och han fick snart en bättre gitarr som han kunde öva på. Redan som 12-åring hade Catalin bestämt sig för att han skulle bli klassisk gitarrist när han blev stor och han tog varje chans han fick till att öva.

catalin

Catalin har förvaltat sin talang väl och har genom åren studerat vid olika musikskolor och har nyligen tagit examen i klassisk gitarr på universitetet i Bukarest. Idag är Catalin snart 30 år och arbetar som musiklärare och på fritiden spelar han gitarr i bandet Trupa The Jacks. Catalin ville inte berätta för någon att han skulle vara med i Talang Rumänien inte ens hans gravida hustru Andra visste om att han skulle medverka i programmet.


När han intervjuades innan sitt framträdande var har övertygad om att han skulle lyckas vinna både juryns och publikens gillande. Men juryn och publiken inte bara gillade hans framförande, de blev helt hänförda av hans vackra, gripande och kraftfulla gitarrspelande, Catalin gjorde stor succé och juryn och publiken var märkbart tagna av hans framträdande och han fick stående ovationer. Andi Moisescu som satt i juryn sa.
– Du kom in och spelade som en orkan och gjorde att vi helt tappade andan.

Vi gratulerar Catalin Vlad till framgången och önskar honom lycka till i resten av tävlingen!

Text och foto: Mikael Good, Hjärta till Hjärta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ge en gåva

Var med och gör skillnad för utsatta medmänniskor i Albanien, Bulgarien, Lettland, Rumänien, Ryssland och Sverige.
90-bankgiro 900-7857
SWISH 900 78 57

Klicka här för att ge