fbpx

Banbrytande konferens & workshop

Nu har den historiska två-dagarskonferensen Civil Socitiy in Action i Bukarest med nätverkande workshops startat.10 deltagande svenska organisationer tillsammans med 24 partners startar i och med konferensen en spännande resa för en bättre framtid för romska barn och för inkludering av en romska befolkningen i samhället. Fyra ämnen står i fokus: barnets rättigheter, Arbetsmöjligheter, Utbildning och Nätverksstrategier.

Sveriges ambassadör Anneli Lindahl-Kenney öppnade konferensen med att kommentera den historia som skrivs just nu i Rumänien med den folkliga manifestationen mot korruption. Konferensen är också historisk då dessa svenska frivilligorganisationer för första gången samlar sina samarbetspartners till ett gemensamt samtal omkring den utsatta gruppen romer.
På bilden ses Ionelia Claudia Grosu tala om nationell strategi för romsk inkludering.

Konferensen har sitt ursprung i den gemensamma deklarationen om att upprätthålla rättigheter och stöd för utsatta grupper, inte minst barn och ungdomar som undertecknades i juni 2015 av den rumänska och svenska regeringen. I september samma år bildade nio svenska frivilligorganisationer ett nätverk med fokus på den romska befolkningen i Rumänien. Deltagande organisationer är: Svenska Röda Korset, Rädda barnen, SOS barnbyar, Svenska kyrkan, Erikshjälpen, Hoppets stjärna, SAM-hjälpen, Bräcke Diakoni och Hjärta till Hjärta.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ge en gåva

Var med och gör skillnad för utsatta medmänniskor i Albanien, Bulgarien, Lettland, Rumänien, Ryssland och Sverige.
90-bankgiro 900-7857
SWISH 900 78 57

Klicka här för att ge