fbpx

Värdighet här – förändring där!

Hjärta till Hjärta ser ingen motsättning mellan att hjälpa utsatta EU-medborgare i Sverige, Bulgarien eller Rumänien. Men oavsett om vi väljer att lägga en slant i tiggarnas muggar eller inte är det viktigt att bemöta dem som kommit hit på ett värdigt sett. I Linköping samarbetar vi med kommunen, Svenska Kyrkan och Linköpings stadsmission. Samarbetet går under namnet Linköpingsmodellen – för utsatta EU-medborgare. Tillsammans verkar vi för att de utsatta människorna som kommit till Linköping ska få hjälp med akuta behov samtidigt som vi gör integrerade insatser i deras hemländer.

Vi tror att den enda hållbara lösningen är att investera i ett långsiktigt förändringsarbete i de utsatta EU-medborgarnas hemländer. För att lyckas med det behövs ett långtgående samarbete mellan svenska och rumänska hjälp- och biståndsorganisationer som har romerna och rudarernas bästa på sina hjärtan. Det är viktigt att vi inte konkurrerar om hjälpen utan att vi gemensamt samverkar för en förändring i de utsatta EU-medborgarnas hemländer.

Här kan du läsa mer om Projekt Team Roma som vi har startat upp i Bulgarien och Rumänien: hjartatillhjarta.se/projekt-team-roma/

Anders Holmefur, direktor, Hjärta till Hjärta
Jörgen Ljung, ordförande, Hjärta till Hjärta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ge en gåva

Var med och gör skillnad för utsatta medmänniskor i Albanien, Bulgarien, Lettland, Rumänien, Ryssland och Sverige.
90-bankgiro 900-7857
SWISH 900 78 57

Klicka här för att ge