fbpx

Team Roma skapar jobb

Inom projekt Team Roma i Bulgarien stödjer Hjärta till Hjärta ett arbetsskapande projekt. Anya är en av deltagarna som genomgått en arbetsmarknadsutbildning.

Ett av arbetsområdena inom Team Roma är Försörjning – att skapa förutsättningar och möjligheter för människor att lära sig ett yrke som kan leda till försörjning. Ett sådant projekt är arbetsmarknadsutbildningar inom hotell- och restaurang, butik samt vård och omsorg i Bulgarien. Först erbjuds en tids utbildning inom området och sedan ingår en nio månaders anställning hos en arbetsgivare där tanken är att de ska kunna få fortsatt anställning eller söka sig annat arbete när projektet är avslutat. Under sin eventuella arbetslöshet har de då rätt att få stöd genom det bulgariska socialförsäkringssystemet.

Anya fick chansen
En kvinna, vi kan kalla henne Anya, skrev ett brev till oss. Ett brev av tacksamhet för vad Hjärta till Hjärta tillsammans med er givare gjort för henne:
”… Jag heter Anya och jag vill tacka så jättemycket för allt som ni har gjort för mig och min familj. Ni såg till att jag fick plats i hotell- och restaurangutbildningsprogrammet. Efter utbildningen anställdes jag och jobbade i nio månader i en liten hotellrestaurang i närheten av där jag bor, tack vare ekonomiskt stöd från er. Den här möjligheten att få fast arbete i nio månader gav mig nödvändiga kvalifikationer och goda erfarenheter. Det gav mig mod att inse att jag kan utvecklas i livet och som människa. Min familj är tacksam för att jag genom detta fick en säkrad fast inkomst.
Efter nio månader är jag nu kvalificerad för att arbeta i andra restauranger här i regionen och också sommartid söka mig till Svarta havets semesterorter.”

Anya är en av många människor som vi tillsammans är med och stöttar och skapar förutsättningar för genom projekt Team Roma i Rumänien och Bulgarien.

Stöd projekt Team Roma: Swish 123 196 33 47 eller kort:
https://insamling.hearttoheart.se/Cause/b5dc83e3-4bf8-4ae4-8c56-8ad0da247e25

* Av hänsyn till personens integritet är namnet fingerat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ge en gåva

Var med och gör skillnad för utsatta medmänniskor i Albanien, Bulgarien, Lettland, Rumänien, Ryssland och Sverige.
90-bankgiro 900-7857
SWISH 900 78 57

Klicka här för att ge