fbpx

Starta eget kurs för utsatta EU-medborgare i Bulgarien

Försörjning är en av de fyra pelarna som Hjärta till Hjärta bygger projekt Tema Roma på. Bristen på försörjning är huvudanledningen till den desperata migration vi ser idag. Ett bra sätt att motverka migrationen på är genom att stimulera nyföretagandet. I slutet av oktober undervisade vår ordförande Jörgen Ljung i företagsekonomi på en starta eget kurs i Bulgarien som anordnades av Bulgarian Aid Mission och Hjärta till Hjärta. Bland de 30 deltagarna fanns både etniska bulgarer och romer. De flesta kommer från fattiga områden i landet där arbetslösheten är stor.

Många av deltagarna har tidigare rest till andra EU-länder för att försöka få tag i pengar till sina familjer försörjning. När kursen är över är tanken att deltagarna ska starta företag som ska ge pengar till deras försörjning. Kan de presentera en hållbar affärsidé ger vi dem microlån som täcker deras initiala kostnader. Tanken är att microlånet betalas tillbaka när de har fått snurr på verksamheten och pengarna kan då lånas ut till nästa företag. Tidigare kursdeltagare har startat företag som har en positiv ekonomisk utveckling som har lett till att de har kunnat anställa fler personer.

KLASS

Om du vill vara med och skapa fler arbetstillfällen för romer i Rumänien och Bulgarien kan du ge en engångsgåva till projekt Team Roma här. Du kan även Swisha “Bulgarien” till 1231963347

Tack på förhand ♥

Text: Mikael Good.
Foto: Stefan Stefanov

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ge en gåva

Var med och gör skillnad för utsatta medmänniskor i Albanien, Bulgarien, Lettland, Rumänien, Ryssland och Sverige.
90-bankgiro 900-7857
SWISH 900 78 57

Klicka här för att ge