fbpx

Rotary skänkte 60 000 kronor till Hjärta till Hjärta

Tisdagen den 13 september överlämnade Linköpings Rotary klubb med projektledaren Jan Frisk och klubbens president Johan Ljungkvist i spetsen en check på 60 000 kronor till Hjärta till Hjärtas arbete i Rumänien.

Jan Frisk berättade att han och några andra rotarykamrater reste till Rumänien i april 2015 tillsammans med Hjärta till Hjärtas direktor Anders Holmefur och ordförande Jörgen Ljung. De besökte ett antal samhällen där Hjärta till Hjärta arbetar. På resan bestämde de att de ville göra något på plats i Rumänien. Väl hemma i Linköping drog de igång projektet romer i Rumänien.

Rotaryklubben har samlat in pengar genom att göra ett antal medlemsresor där överskottet gått till insamlingen. Medlemmar har skänkt konst till en konstutställning, konst som sedan har sålts. De har även fått en del pengar från sitt Rotarydistrikt. På så vis har de kunnat samla in 60 000 kronor. Pengarna kommer att gå till en vårdcentral i ett av samhällena där Hjärta till Hjärta arbetar.

– Tack så mycket för det samarbetet som vi har haft med Hjärta till Hjärta. Det är fantastiskt trevligt att få stötta er för det fenomenala jobb som ni gör för utsatta EU-medborgare. Vi hoppas att vi ska hitta möjligheter till vidare samarbete, sa Johan Ljungkvist innan han och Jan Frisk överlämnade en check på 60 000 kronor.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ge en gåva

Var med och gör skillnad för utsatta medmänniskor i Albanien, Bulgarien, Lettland, Rumänien, Ryssland och Sverige.
90-bankgiro 900-7857
SWISH 900 78 57

Klicka här för att ge