fbpx

Öppna ditt hjärta för de allra svagaste!

Corona kommer att dröja kvar i våra minnen så länge vi lever. Aldrig i modern tid har vi varit så sårbara i vår del av världen som nu. I tider av isolering och social distansering, mitt i all oro, frustration och vanmakt ska vi ändå vara tacksamma över att vi lever i Sverige. Vi kan ha synpunkter på myndigheternas smittspridningsstrategi, på svensk beredskap och sjukvård, men vi måste påminna oss om att vi lever i ett av världens rikaste länder. Ur ett globalt perspektiv har vi sjukvård i världsklass och sociala skyddsnät som majoriteten av jordens befolkning bara kan drömma om. Det tar förmodligen tid, men Sverige kommer att återhämta sig så mycket snabbare än många andra länder!

I Albanien, Bulgarien, Lettland och Rumänien är förutsättningarna helt annorlunda. I dessa några av Europas fattigaste länder står ledare och befolkningar maktlösa inför en pandemi som urholkar redan svaga ekonomier, som överbelastar en sjukvård utan tillräckliga resurser, som försätter redan utsatta människor i ännu djupare fattigdom… Skräcken för pandemins efterverkningar är större än virusets direkta påverkan.

Vi gör nu en extra insamling till drabbade människor i våra verksamhetsländer. Med ditt och mitt stöd kan vi köpa desinfektionsmedel och skyddsutrustning till våra partnerorganisationers olika verksamheter. Vi kan köpa in enkla telefoner och läsplattor till skolbarnen i Bulgarien och Rumänien så att de kan delta i distansundervisningen. Vi kan köpa fröer och redskap till isolerade romer så att de genom ökad hemodling kan mätta sina familjer. Vi kan bistå med mat och andra förnödenheter till barn med funktionsvariationer i Albanien och Lettland.

I den här tiden är det vårt ansvar som medmänniskor att visa solidaritet med de svagaste och mest utsatta! Du och jag kan med små medel göra all skillnad i världen för dem som är på väg att förlora allt. Tack för att du öppnar ditt hjärta, för din omtanke och dina böner. Tack för din generösa gåva!
Swish: 900 78 57. Märk betalningen: Pandemi eller BG: 900-7857 med OCR-numret nedan.

Mikael Joumé
Direktor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ge en gåva

Var med och gör skillnad för utsatta medmänniskor i Albanien, Bulgarien, Lettland, Rumänien, Ryssland och Sverige.
90-bankgiro 900-7857
SWISH 900 78 57

Klicka här för att ge