fbpx

Hjärta till Hjärta söker Driftchef

HTH_Logga_032_Black

Tillsättandet av tjänsten är uppskjuten.

Driftchef – 100% med placering i Linköping

Vår målsättning
Biståndsorganisationen Hjärta till Hjärta är en ideell förening som på kristen grund genomför olika biståndsinsatser för att hjälpa utsatta människor i främst östra Europa och i Sverige. Grundmotivet i arbetet är övertygelsen om alla människors lika värde och tron på att vi med små medel kan hjälpa barn, en familj eller en gammal människa ur fattigdom och misär.

Vår bakgrund
Verksamheten växte fram under 1960-talet och formaliserades i och med att en ideell förening bildades 1991 på initiativ av Sixten och Karin Widerstedt. Med stort hjärta och mycket energi, var Sixten och Karin ledare för verksamheten, såg behoven inte minst i östra Europa efter murens fall och inspirerade människor att ge och engagera sig.
Hjärta till Hjärta har idag sitt huvudkontor på Attorpsgatan 10 i Linköping där också vår största Second Hand-butik och centrala lagerfunktion finns. Tillsammans med Second Hand-butikerna i Motala, Mjölby, Kisa och Katrineholm uppgick butiksförsäljningen 2016 till 20,3 mkr. Hjärta till Hjärta förmedlade 7 mkr till olika biståndsprojekt under förra året. Föreningen har ca 200 volontärer, ca 100 i olika åtgärdsprogram och ett 60-tal anställda varav de flesta har anställningsstöd. Denna del av verksamheten fungerar som social rehabilitering med avgörande betydelse för många människor.

Vi planerar för fortsatt tillväxt
Verksamheten har vuxit och utvecklats kraftigt både nationellt och internationellt under de senaste åren. Tjänsten som driftchef är en ny befattning och ett led i att stärka ledningsorganisationen för planerad fortsatt expansion av Hjärta till Hjärtas verksamhet. Tjänsten är 100% och med placering i Linköping.

Tjänsten som driftchef
Som driftchef rapporterar du till direktor:
– och ingår i Hjärta till Hjärtas ledningsgrupp med ett delat ansvar för att hela verksamheten konsolideras och utvecklas i linje med vision, mål och strategier fastställda av styrelsen.
– du har det övergripande ansvaret för att leda och utveckla vår administration med stöd av supportavdelningarna Ekonomi och Personal.
– du har också det övergripande ansvaret för vår Second Hand-verksamhet. I organisationen finns butiksföreståndare och erfarna centrala resurspersoner.
– budget- och resultatansvar för verksamhetsområdena ligger hos dig som driftchef.

Vi söker dig som:
– har en dokumenterad erfarenhet från att leda en större organisation inom näringslivet, offentlig verksamhet eller ideell sektor.
– i din tidigare chefsbefattning har haft ansvar för att driva förändringsarbete och arbeta mot uppsatta mål
– har god ekonomisk kompetens
– är driftig och engagerad med en förmåga att inspirera och utmana både inom organisationen och i externa kontakter
– är beredd att ta stort ansvar och arbeta strukturerat i team
– har social kompetens och kommunikativ förmåga. Erfarenhet av att arbeta med volontärer och med människor med särskilda behov är meriterande. Detsamma gäller om du har erfarenhet från detaljhandel.
– delar Hjärta till Hjärtas kristna värdegrund

Välkommen med din ansökan
Sänd din ansökan senast 9 juni 2017 till Hjärta till Hjärta, att direktor Anders Holmefur, Box 1235, 581 12 Linköping eller till anders@hearttoheart.se

Har du fler frågor kring oss och/eller tjänsten så kontakta vår direktor Anders Holmefur, 013-24 63 31.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ge en gåva

Var med och gör skillnad för utsatta medmänniskor i Albanien, Bulgarien, Lettland, Rumänien, Ryssland och Sverige.
90-bankgiro 900-7857
SWISH 900 78 57

Klicka här för att ge