fbpx

Hjälp människor som tigger

Varje dag över hela landet möter vi fattiga EU-medborgare som tigger. Men vi vill inte ha ett samhälle där människor känner sig tvungna att tigga. Med insamlingsprojektet ” Hjälp människor som tigger? ”vill vi tänka två tankar samtidigt. Dels vill vi försöka bidra till förändring i Rumänien och dels skapa en bättre situation och värdighet för fattiga EU-medborgare som vistas i Sverige. De tre etablerade hjälporganisationerna Hoppets stjärna, Hjärta till Hjärta och Erikshjälpen har samtliga försett oss med bra information om hur det på ett effektivt och mänskligt sätt går att hjälpa på plats i Rumänien. Samtliga organisationer arbetar redan i landet, men de behöver mer resurser. För en långsiktig lösning startar vi nu därför en insamling där insamlade medel går till de tre hjälporganisationerna för insatser att skapa en förändring på plats i Rumänien.

Vår utgångspunkt är att invandring är bra och berikande, EU-medlemskap och arbetskraftsinvandring har varit gynnsamt för Sverige och vi har en moralisk skyldighet att ta emot flyktingar. Med den utgångspunkten är vi djupt oroade över tiggeriet, dels för att det inte är värdigt för de människor som tigger och dels för att det inte heller innebär en långsiktig lösning på problemen för utsatta grupper i exempelvis Rumänien. Det påverkar också opinionen i Sverige på ett sätt som hotar öppenheten. Vi tror på samtal om denna komplexa fråga och välkomnar alla att vara en del i detta samtal.

Vi har inte alla svar, men vi tror att vi gemensamt – näringsliv, organisationer, allmänhet och politiker – har tankar och idéer kring vad som kan och behöver göras.

Låt oss arbeta tillsammans.

Klicka på följande länk om du vill ge ett bidrag till kampanjen: http://hjalpmanniskorsomtigger.se/

Intiativtagare till kampanjen är Stockholms Handelskammare och City i Samverkan, Stockholm.
Förmånstagare är biståndsorganisationerna Hoppets Stjärna, Hjärta till Hjärta och Erikshjälpen

banner_700x423_org_clean

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ge en gåva

Var med och gör skillnad för utsatta medmänniskor i Albanien, Bulgarien, Lettland, Rumänien, Ryssland och Sverige.
90-bankgiro 900-7857
SWISH 900 78 57

Klicka här för att ge