fbpx

Genom utbildning kan vi bryta fattigdom

– Hela mitt tankesätt förändrades när jag fick lära mig saker och utvecklas. Jag började drömma stort, skriver Erglisa till oss om ABC-programmet i Albanien. Idag inspirerar och undervisar hon barn med liknade bakgrund som hennes egen.

Uppvuxen i en fattig romsk by i Albanien erbjöds Erglisa att börja i Hope for Childrens ABC-program för barn som hamnat utanför den albanska skolan. Utan självförtroende och med förminskande tankar om sig själv och sitt ursprung började en viktig resa. Lusten att lära, drömmarna om något annat blev drivkraften. Efter år av hårt skolarbete, mycket uppmuntran och en och annan motgång är Eglisa idag utbildad lärare vid universitetet i Tirana. Sedan några år tillbaka undervisar hon också i ABC-programmet och även barn i sin hemby:
– Det finns så många barn som likt mig behöver hjälp. Genom utbildning kan vi bryta cykeln av mental och fysisk fattigdom , säger Eglisa.

Tacksamheten lyser igenom. Tacksamhet till projektet med möjligheten till utbildning, de medarbetare som ger sina liv för att hjälpa barn som Eglisa och till Dig som bidrar ekonomiskt för att barns liv ska bli förändrade. Alla barn har rätt till utbildning.

Klicka på den följande länken om du vill läsa mer om och ge en gåva till Hjärta till Hjärtas utbildningskampanj så att fler barn i våra projektländer kan få stödundervisning: insamling.hearttoheart.se/Cause

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ge en gåva

Var med och gör skillnad för utsatta medmänniskor i Albanien, Bulgarien, Lettland, Rumänien, Ryssland och Sverige.
90-bankgiro 900-7857
SWISH 900 78 57

Klicka här för att ge