fbpx

Fler korgtillverkare har anställts i Rumänien

I början av förra veckan fick ytterligare tre korgtillverkare anställning i det sociala företaget som Hjärta till Hjärta startat tillsammans med den rumänska stiftelsen för social utveckling FDES i Pauleasca-området.

Nu arbetar 15 personer i företaget. 5 av dem har tidigare försörjt sig och sina familjer på att tigga eller leta burkar och flaskor i Linköping och Stockholm. Under det här året planerar vi för att starta upp fler social företag på olika platser i Rumänien och Bulgarien samt lansera ett hemvändarprogram som kan leda till jobb för utsatta EU-medborgare som väljer att återvända till sina hemländer.

Bilderna och videosnutten i denna artikeln har tagits av en av våra rumänska fältarbetare och de visar korgtillverkare, leverans av korgar, arbetsprover som nya korgtillverkare gjort samt leverans av material för korgtillverkning.


Du kan köpa korgar som tillverkats av romer i Rumänien i våra butiker i Linköping, Kisa, Mjölby och Motala (klicka här för adresser och öppettider). Priset för en korg är 350 kronor. Vi undersöker förnärvarande möjligheten att sälja korgar på fler platser i Sverige. Om du bor på annan ort och är intresserad av att köpa en eller flera korgar eller att bli återförsäljare får du gärna kontakta oss på E-post: info@hearttoheart.se

Här kan du läsa mer om hur Hjärta till Hjärta skapar arbetstillfällen för utsatta EU-medborgare i Rumänien: hjartatillhjarta.se/hjarta-till-hjarta-skapar-arbetstillfallen

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ge en gåva

Var med och gör skillnad för utsatta medmänniskor i Albanien, Bulgarien, Lettland, Rumänien, Ryssland och Sverige.
90-bankgiro 900-7857
SWISH 900 78 57

Klicka här för att ge