fbpx

Barnhem blir familjehem i Albanien

I Albanien reformeras socialvården för att möjliggöra familjehemsplaceringar av barn i utsatta situationer. Våra medbarbetare på Barnhemmet Barnens Hus har under många år arbetat för att det ska bli möjligt att familjehemsplacera barnen.

Nu är det verklighet och barnen från barnhemmet bor nu i mindre familjer med ca 8-10 barn i varje. Hemmet liknar ett storfamiljshushåll med en ”mamma” och en ”pappa”. Varje individ blir sedd och uppmärksammas på ett bättre sätt. Barnen lär sig bättre hur en familj fungerar, hur man tar hand om ett hem, hur man relaterar till varandra, hur man hushållar med pengar etc. Det är viktiga lärdomar för framtiden när barnen blir vuxna och ska bilda egna familjer. Goda referensramar behövs. Förutom trygghet, kärlek och värme står också utbildning i fokus samt att de får hjälp att bearbeta det de tidigare har varit med om.

Behoven är stora och myndigheterna vädjar till vår samarbetspartner Bethesda att ta emot fler barn. På detta sätt är det möjligt. Just nu söker Bethesda – House of Grace fler ”föräldrar” för att kunna ta emot fler och för att varje familj ska kunna bli något mindre. Vi är glada över att vi nu ser den här öppningen i Albanien.

Klicka här för att ge en gåva till Barnens Hus – Familjehem

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ge en gåva

Var med och gör skillnad för utsatta medmänniskor i Albanien, Bulgarien, Lettland, Rumänien, Ryssland och Sverige.
90-bankgiro 900-7857
SWISH 900 78 57

Klicka här för att ge