fbpx

Köp en julklapp med mening på Hjärta till Hjärta!

 – hjälp utsatta kvinnor och män att försörja sina familjer.

I Hjärta till Hjärtas Second Hand-butiker säljs produkter som har tillverkats av romer i Rumänien. Grytlapparna och tekoppsunderläggen har producerats av kvinnor på Naomi-centret för information och rådgivning. På centret får kvinnorna en utbildning i sömnad och får lära sig att sy, laga kläder och producera grytlappar, grytvantar och tekoppsunderlägg som sedan säljs. När du köper någon av produkterna som de har tillverkat så är du även med och bidrar till deras försörjning.

 

Korgarna har tillverkats på ett socialt företagande för korgflätare i ett samhälle i Rumänien. När du köper en korg är du med och ser till så att korgtillverkarna får en skälig lön för sitt arbete (med rumänska mått mätt). Förtjänsten från korgförsäljningen går till att skapa fler arbetstillfällen bland romer och andra utsatta grupper i Bulgarien och Rumänien.

 

De härligt kaneldoftande tekoppsunderläggen kostar 50 kr/par och är som gjorda att ställa under en kopp te eller varför inte under en värmande kopp glögg. Grytvante och grytlapp kostar 100 kr per set. De små korgarna som kostar 75 kr är perfekta för julblommorna. De stora korgarna kostar 250 kr och kan exempelvis användas som julgransfot, som vedkorg, som tidningskorg, som tvättkorg, som julklappsförvaring med mera, med mera.

Förutom att du köper en fin och unik julklapp till dina nära och kära är du även med och ser till så att fattiga och utsatta medmänniskor får en inkomst som gör det möjligt för dem att försörja sig och sina familjer.


Klicka på den följande länken för öppettider och vägbeskrivning till Hjärta till Hjärtas Second Hand-butiker: http://hjartatillhjarta.se/second-hand/

På följande platser kan du köpa korgar som tillverkats av romer i Rumänien: http://hjartatillhjarta.se/har-kan-du-kopa-korgar-som-tillverkats-av-romer-i-rumanien/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ge en gåva

Var med och gör skillnad för utsatta medmänniskor i Albanien, Bulgarien, Lettland, Rumänien, Ryssland och Sverige.
90-bankgiro 900-7857
SWISH 900 78 57

Klicka här för att ge