fbpx

Ge en gåva

Var med och gör skillnad för utsatta medmänniskor i Albanien, Bulgarien, Lettland, Rumänien, Ryssland och Sverige.
90-bankgiro 900-7857
SWISH 900 78 57

Klicka här för att ge

Buzauknappen

Knappen

Med den här knappen på ditt rockslag visar du att du står upp för de utsatta EU-medborgarna som tigger på våra gator och vill göra en insats i deras hembyar i Rumänien. En gåva i muggen är inte tillräcklig för att hjälpa på ett mer långsiktigt och konstruktivt sätt. Därför vill du ge en större gåva till insatser som leder till möjligheter till utbildning, hälsovård, egenförsörjning och strukturella förändringar, exempelvis äganderätt av marken där man bor.

När du bär knappen på din jacka utmanar du andra att också ställa upp. Självklart är det viktigt att vi fortsätter att ta hand om våra medmänniskor på bästa sätt och ser till så att de har mat för dagen och tak över huvudet samt att den som så vill lägger en och annan slant eller sedel i deras muggar så att de kan försörja sina barn. Det kommer att ta lång tid att åstadkomma en förändring i deras hembyar men tack vare din och många andras insatser kommer den förändringen att gå lite fortare. Tack vare knappen har lite över en halv miljon kronor kommit in till till projekt Team Roma. Pengarna har investerats i projekt för utsatta EU-medborgare i Rumänien och Bulgarien. De har bland annat gått till stödundervisning, läxhjälp, skolskjuts, hälsoinsatser, starta eget kurser, yrkesutbildningar och sociala företag i de båda länderna.

Knappen kostar 100 kr, men du får gärna ge mer. Märk betalningen med ocr-numret från betalningsavin, swisha över din gåva eller gör betalningen på vår hemsida märk gåvan med “Buzau-knappen”. Din betalning går till insatser för utsatta EU-medborgare i Buzau med omnejd, Rumänien.

Hjärnan bakom knappen “Jag ställer upp! Gör du?” är Christina “Kitte” Ståhl, i den följande länken kan du ta del av en artikel som handlar om hennes engagemang för utsatta EU-medborgare: http://hjartatillhjarta.se/kitte-vill-resa-upp-dem-som-tigger/

Utsatta EU-medborgare från Buzau-området finns i Borås, Varberg, Halmstad, Trollhättan, Falköping, Skövde, Ulricehamn, Mariestad, Karlstad, Hässleholm, Kungälv, Helsingborg, Kungsbacka, Alingsås, Höör, Kinna, Skene, Bollebygd, Tranemo, Göteborg, Stockholm/Mariefred, Oslo och Herrljunga.

Här kan du betala för din Buzau-knapp

Klicka här om du vill läsa mer om Hjärta tlll Hjärtas arbete i Bulgarien och Rumänien.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *