Ge en gåva

Var med och gör skillnad för utsatta medmänniskor i Afghanistan, Albanien, Bulgarien, Lettland, Rumänien, Ryssland och Sverige.
90-bankgiro 900-7857
SWISH 123 196 33 47

Klicka här för att ge

Bulgarien

romania

Projekt Team Roma, Bulgarien

Hjärta till Hjärta samarbetar med Bulgarian Aid Mission (BAM). Tillsammans ger vi microlån, anordnar starta eget kurser och anordnar yrkesutbildningar med förhoppning att skapa arbetstillfällen för romer i Bulgarien. Vi har redan sett ett par exempel på personer och familjer som har kunnat skaffa sig en försörjning på hemmaplan och inte längre behöver ge sig ut på en desperat migration till andra EU-länder i jakt på försörjning.

Vi stödjer en fotbollsskola för barn och ungdomar som kommer från det romska ghettot i staden Plovdiv. Vi är med och ger afterschool utbildning till romska barn och ger stöd till ungdomar som studerar på gymnasieskolor och yrkesutbildningar.

I en stad i norra Bulgarien stöder vi en judoklubb för övergivna och föräldralösa romska barn och ungdomar som bor på ett barnhem i området. En gymnastikhall där träningen bedrivs har renoverats och nu får barnhemsbarnen förutom judo lära sig att samarbeta och ingå i en social gemenskap. I en annan stad i norra Bulgarien har vi varit med och startat upp ett  hemtjänstprojekt. Hitintills har sex personer anställts. Av dessa har fyra tidigare tiggt för sin och familjens försörjning i Sverige. En av vårdtagarna, en äldre kvinna har tidigare tiggt i Sverige.

Här kan du läsa en artikel om Hjärta till Hjärtas och BAMs arbete i Bulgarien: http://hjartatillhjarta.se/projekt-team-roma-expanderar-vi-skapar-nya-jobb-i-bulgarien/

Klicka här för att ge en gåva till Team Roma-projektet
Klicka här om du vill bli månadsgivare för Team Roma-projektet
Du kan även Swisha din gåva till 123 196 33 47 märk gåvan med “Team Roma”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *